Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 3.5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pomoc oko izrade posude za ukomljavanje
svestenik Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

RE: Pomoc oko izrade posude za ukomljavanje
This post was last modified: 12.07.2018, 10:16 by svestenik.
Taj plavi dio jos razbusi da imas prilaz do bijele (unutrasnje stijenke), ali bez da ostetis unutrasnju stijenku.

Kupi dvije velike podloske od inox-a (sto vece, npr. 5 cm vanjski obruc) ciji unutrasnji promjer je taman za navoj od 1/2" niple (muska spojka). Velike podloske ce dovoljno ucvrstiti tu tanku plastiku da ne dodje do uvijanja i problema sa tim.

Izmedju stijenke i podloske sa obe strane odgovarajuci O-ring a sa vanjske strane ides sa mufnom. Sve to stegnes dobro i nema da pusta.
Find Odgovori
Mornar Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

(12.07.2018, 09:54 )svestenik Wrote: Taj plavi dio jos razbusi da imas prilaz do bijele (unutrasnje stijenke), ali bez da ostetis unutrasnju stijenku.

Kupi dvije velike podloske od inox-a (sto vece, npr. 5 cm vanjski obruc) ciji unutrasnji promjer je taman za navoj od 1/2" niple (muska spojka). Velike podloske ce dovoljno ucvrstiti tu tanku plastiku da ne dodje do uvijanja i problema sa tim.

Izmedju stijenke i podloske sa obe strane odgovarajuci O-ring a sa vanjske strane ides sa mufnom. Sve to stegnes dobro i nema da pusta.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne volim da me oblikuje društvo.
Find Odgovori
dreamy Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Meni se taj prijenosni frižider nije pokazao dobar.Kada sam ulio toplu vodu osjeti se neugodan miris plastike.Nakon toga sam prešao na inox bačvu.
Gdje se pivo vari,dobro stoje stvari!
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

(17.07.2018, 08:07 )dreamy Wrote: Meni se taj prijenosni frižider nije pokazao dobar.Kada sam ulio toplu vodu osjeti se neugodan miris plastike.Nakon toga sam prešao na inox bačvu.
Sve je moguce, pitanje je kako se plastika iz tih frizidera ponasa na visokim temperaturama i pri jako velikim kiselinama. Pored toga, kvaliteta koristene plastike zavisi i od proizvodjaca. Mogu samo misliti sta koriste Kinezi. Slazem se da je inox zakon, i jedino je on siguran. Isplati se uloziti malo vise i poslije ne razmisljati o mogucim posljedicama.
WWW Find Odgovori
Mornar Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

(17.07.2018, 08:07 )dreamy Wrote: Meni se taj prijenosni frižider nije pokazao dobar.Kada sam ulio toplu vodu osjeti se neugodan miris plastike.Nakon toga sam prešao na inox bačvu.

Kako si je adaptirao da bude mash tun, odnosno kako inox drzi temperaturu, jel oblozis bacvu necim?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne volim da me oblikuje društvo.
Find Odgovori
dreamy Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Svakako moraš staviti izolaciju oko bačve.Zamotao sam deku i oko nje onu zaštitu za sunce od auta.To sam sve stisnuo natezačem za teret tako da se brzo stavi i skine kada treba bačvu oprati.Bačvu prije malo zagrijem električnim fenom za skidanje boje,a ako treba poslije dogrijem sa njime ispod bačve.
Gdje se pivo vari,dobro stoje stvari!
Find Odgovori
prokrustMd Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

This post was last modified: 23.03.2019, 10:43 by prokrustMd.
Ne mogu se setiti da li sam naletio na podatak na forumu,pa mi izvinite.
Zanima me moze li se pocinčana mrežica koristiti za izradu korpe za ukomljavanje?

MREZA SITO 2,5x2,5 POCINCANA 25M (100 KM)
https://www.olx.ba/r/32819711/711539
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

Bolje nemoj. Ima ovo I od inoksa

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
WWW Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 5 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools