Swup
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 29
Joined: Jul 2018
Reputation:
0
Location: Beograd
|
Pomoc oko recepta
Sad je prestalo ali sam izvadio malo pene sa sterilnom kasikom i vratio poklopac
Sent from my iPhone using Tapatalk
Inside my heart is breaking.
My make-up may be flaking.
But my smile still stays on.
|
|
|
Swup
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 29
Joined: Jul 2018
Reputation:
0
Location: Beograd
|
RE: Pomoc oko recepta
Posle par dana merenja FG 1010. Ali mi pivo izgleda blago gazirano tj. kada sipam u menzuru stvaraju se mehurici na zidu. Kada ga proban ne deluje kao da je pokvareno nije kiselo i ne oseca se na pokvareno. Imao sam srece .
Za sledece kuvanje spremam zamrzivac od 300l i stc 1000.
Ne koristi se a moze da mi olaksa posao oko fermentacije uz minimalna ulaganja.
U nabavci sam chileraг i sastava vode tako da olaksam hladjenje i doteram vodu mada verovatno da cu se zezati sa vodom nesto kasnije da imam uzorke sa kojima mogu da uporedim
Kvasac ispiram tako da cu probati i taj postupak.
Ako ima voljnih imam par pitanja
Da li je blaga gaziranost u menzuri los znak ?
Mogu li da flasiram i ranije ili moram da cekam 21 dan?
Okaci bih slike ali nemam trenutno pristup kompu pa moram sa telefona a ne znam kako da okacim
|
|
|
Swup
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 29
Joined: Jul 2018
Reputation:
0
Location: Beograd
|
RE: Pomoc oko recepta
Hvala na brzom odgovoru. Znaci flasiram za par dana .
Posto je ovo prvo kuvanje nije mi ni bitno kakvo ce biti, popice se sigurno.
Za sledece cu se spremiti malo bolje bitan je kontinuitet
Koliko secera da stavljam i kog (fruktoza,dekstroza,obican konzumni) malo sam tanak sa tim a trenutno se bakcem sa zamrzivacem i spajanjem svega pa nemam toliko vremena da trazim po forumu.
Nesto mi se cini da je oko 6-7 g na litar.
Sada cu sipati u flasu ali za sledece kuvanje ide drugi fermentor u koji cu pretakati pivo pa flasirati. Nadam se mozda i jedan keg pa CO2
|
|
|
zlimfur
1.100 OG, 10% ABV
Posts: 1,329
Joined: May 2014
Reputation:
7
Location: Srebrenik, BiH
|
Pomoc oko recepta
Secer direkt u flasu je patnja, aliako nemas druge opcije..
7 g po litrije ok za vecinu piva
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
|
|
|
danny_boy
1.100 OG, 10% ABV
Posts: 1,837
Joined: Nov 2012
Reputation:
9
Location: Sarajevo
|
RE: Pomoc oko recepta
This post was last modified: 30.07.2018, 08:42 by danny_boy.
(30.07.2018, 08:25 )Swup Wrote: Hvala na brzom odgovoru. Znaci flasiram za par dana .
Posto je ovo prvo kuvanje nije mi ni bitno kakvo ce biti, popice se sigurno.
Za sledece cu se spremiti malo bolje bitan je kontinuitet
Koliko secera da stavljam i kog (fruktoza,dekstroza,obican konzumni) malo sam tanak sa tim a trenutno se bakcem sa zamrzivacem i spajanjem svega pa nemam toliko vremena da trazim po forumu.
Nesto mi se cini da je oko 6-7 g na litar.
Sada cu sipati u flasu ali za sledece kuvanje ide drugi fermentor u koji cu pretakati pivo pa flasirati. Nadam se mozda i jedan keg pa CO2 Ako mozes prije flasiranja odraditi i cold crash ne bi bilo lose (makar jedan dan na sto nizoj nizoj temperaturi ali ne ispod nule - mada pivo ne ledi ni na malo nizim temperaturama od nule sto zavisi od kolicine alkohola). To se radi radi smanjenja taloga u bocama.
Ja ne bih isao preko 6gr secera po 1L piva. Vodi racuna da se fino izmijesa sa sladovinom da ne bi neke boce bile pregazirane a neke slabije.
(30.07.2018, 08:35 )zlimfur Wrote: Secer direkt u flasu je patnja, aliako nemas druge opcije..
7 g po litrije ok za vecinu piva
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk Mozda je i 7gr ok, ja sam imao razna iskustva (nekad je ok nekad pregazirano). Zavisi da li je i FG dostignut kako treba. Zbog toga je zakon gaziranje u kegovima
|
|
|
Swup
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 29
Joined: Jul 2018
Reputation:
0
Location: Beograd
|
RE: Pomoc oko recepta
@zlimfur trenutno nemam drugu opciju ali mozda nesto i improvizujem do tad
@danny_boy coldcrash mogu da uradim jedino da napunim frizider (nije ispravan oblozen sa 5 cm stiropora) sa zaledjenim flasama pa da ostavim jedan dan ili malo vise dok temp. ne krene da se raste
Koji secer?
|
|
|
Swup
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 29
Joined: Jul 2018
Reputation:
0
Location: Beograd
|
RE: Pomoc oko recepta
Ok. Hvala
|
|
|
Swup
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 29
Joined: Jul 2018
Reputation:
0
Location: Beograd
|
RE: Pomoc oko recepta
Mogu da ubacim fermentor u zamrzivac na par sati oa nazad u frizider i da dodam flase ali se plasim dace da se mucka mnogo. Ovako imam 15 flasa pa sta uradim. Nadam se dacu stici da sredim zamrzivac i sct do sledeceg kuvanja pa da olaksam bar taj deo
|
|
|