Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


dobar dan braćo
milerr Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 15
Joined: Apr 2019
Reputation: 0 Location: sisak
Music  dobar dan braćo
This post was last modified: 16.04.2019, 04:43 by milerr.
uskoro mi dolazi oprema. sve samdo prilike skuzio osim vode. ja sam si zamislio da uzmem
3kg pilsnera
saaz jedno 15g
koliko sam skuzio ide 3 l po kg.
znaci stavim 9l za ukomljavanje
3 l ce pokupiti slad,ostat ce mi 6l.
za ispiranje jedno 8l
onda kad to sve spojim bit ce 14 l
poslje kuhanja ce ispariti jedno 4l i meni ostane 10l
molim za pomoć?
u glavnom ja bi htio 10 l piva imati u bocama.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: dobar dan braćo
Tu je to negdje, koji kvasac planiraš koristiti?
Find Odgovori
milerr Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 15
Joined: Apr 2019
Reputation: 0 Location: sisak
RE: dobar dan braćo
This post was last modified: 16.04.2019, 04:58 by milerr.
(16.04.2019, 04:52 )Stane Wrote: Tu je to negdje, koji kvasac planiraš koristiti?

ha neki sa visom temperaturom. od 18 do 28

(16.04.2019, 04:55 )milerr Wrote:
(16.04.2019, 04:52 )Stane Wrote: Tu je to negdje, koji kvasac planiraš koristiti?

ha neki sa visom temperaturom. od 18 do 28

http://www.svezapivo.hr/proizvod/99

uopce neznam kakvo ce oivo biti, nadam se da ce biti neko onak kao pan
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: dobar dan braćo
Onda rađe kupi mangrove M-54, lager kvasac koji radi na višim temperaturama, ako se sve odradi kako treba bit će to dobro pivo
Find Odgovori
milerr Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 15
Joined: Apr 2019
Reputation: 0 Location: sisak
RE: dobar dan braćo
mi moze netko reci omjer i temperaturu za 10l piva?
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: dobar dan braćo
(16.04.2019, 06:35 )milerr Wrote: mi moze netko reci omjer i temperaturu za 10l piva?
Omjer i temperaturu čega?
Find Odgovori
milerr Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 15
Joined: Apr 2019
Reputation: 0 Location: sisak
RE: dobar dan braćo
This post was last modified: 16.04.2019, 07:26 by milerr.
temperaturu vode u kojoj drzim slad prije kuhanja. i temperaturu vode za ispiranje
znaci 3kg slada
9l vode za ukomljavanje
8l za ispiranje.
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,440
Joined: Nov 2012
Reputation: 8 Location: Doboj
RE: dobar dan braćo
Quote:uopce neznam kakvo ce oivo biti, nadam se da ce biti neko onak kao pan

Ako hoćeš da bude "onak kao Pan" nemoj ga ni kuhati, jebi ga tam. Jednostavno odeš u trgovinu i miran
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: dobar dan braćo
Ukomljavanje 65c sat vremena (prije dodavanja slada zagriješ na 73c) a ispiranje 75-76c petnaest minuta
Find Odgovori
adisrebrenik Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 241
Joined: Sep 2014
Reputation: 1 Location: bosna
RE: dobar dan braćo
(16.04.2019, 04:28 )milerr Wrote: uskoro mi dolazi oprema. sve samdo prilike skuzio osim vode. ja sam si zamislio da uzmem
3kg pilsnera
saaz jedno 15g
koliko sam skuzio ide 3 l po kg.
znaci stavim 9l za ukomljavanje
3 l ce pokupiti slad,ostat ce mi 6l.
za ispiranje jedno 8l
onda kad to sve spojim bit ce 14 l
poslje kuhanja ce ispariti jedno 4l i meni ostane 10l
molim za pomoć?
u glavnom ja bi htio 10 l piva imati u bocama.

neće ispariti baš 4 l,,al sve jedno što ti ostane preko 10 možeš prosuti...
a sad ozbiljno,,da nebi ˝zijanio˝ ćejf za tim da naučiš kuhati ,jer ćeš ovako kako si kreno vjerovatno zijaniti prvu turu --nađi nekog od iskusnih koji kuhaju a imaš oko Siska sigurno puno ljudi pa nek ti uživo objasne /pokažu -i onda navali na forum i teoriju...
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools