padobranac
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 10
Joined: Jul 2017
Reputation:
0
Location: Sarajevo
|
Craft proizvodnja vina, jakih alkoholnih pića, likera...
Pozdrav svima,
Interesuje me da li craft način proizvodnje može postojati kod proizvodnje vina, jakih alkoholnih pića, likera...
Nešto sam čitao o vinima, navodno slična revolucija kao što je craft donio pivarstvu se očekuje od organskih proizvođača vina u tom cehu. Da li neko zna postoje li neka "pravila" oko toga šta bi određivalo craft oko ostalih pića? Da li je to "ilegalna" proizvodnja, kad domaćin za svoju dušu ispeče rakiju npr. i kad mu se ne bi isplatilo prodavati je ispod 30-40€ litar jer je koristio samo voće, bez šećera, izbačene koštice... Ili neka mala porodična proizvodnja, neprofitna? Kako uopšte odrediti šta je tu craft?
|
|
|
padobranac
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 10
Joined: Jul 2017
Reputation:
0
Location: Sarajevo
|
RE: Craft proizvodnja vina, jakih alkoholnih pića, likera...
Hvala Danny,
To oko piva mi je uglavnom jasno. Nešto razmišljam vezano za ostala pića, da li se može npr. Vinarija Brkić ili Vukoje ili Manastirski Tvrdoš nazvati craftom? Svi oni tvrde da rade po tradicionalnom načinu, nisu dijelom neke internacionalne korporacije. Ili destilerija Prijedorčanka i njihova Gazdina rakija. Da li se to može svrstati po craft? Mada se oni sami ne predstavljaju kao takvi i u svom marketingu pokušavaju pratiti standarde zacrtane od velikih brandova.
|
|
|