Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


novi kolač
radobolja Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 236
Joined: Jul 2013
Reputation: 1 Location: Mostar
novi kolač
Pozdrav iz Mostara
spletom okolnosti došao sam u pivarsko društvo, pozvan kao gost na jedno druženje pivara zaintrigiran sam i evo već listam forume zadnjih 15-20 dana, tražim lonce za kuhanje, ostale posude i mjerne uređaje za kućnu proizvodnju piva. Da dodam pivo pijem najviše od svih napitaka tako da mi ovo poslanje stvara dodatno zadovoljstvo jer će biti moje i neuporedivo bolje od komercijalnog. Nadam se skoroj pripremi opreme nabavi sirovina i brzom početku. Dodatni problem je i skučen prostor u stanu ali ništa me neće pokolebati.
Toliko za sada da vam se predstavim
pozz
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: novi kolač
dobro došao!

kakva su to druženja pivara po mostaru a da se za njih ne zna Smile i koji li su to pitam se Smile
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
radobolja Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 236
Joined: Jul 2013
Reputation: 1 Location: Mostar
RE: novi kolač
hvala na dobrodošlici
mislim da na kraju nismo ni znali da smo tamo, popilo se puno dobrih piva :-)
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: novi kolač
dobrodošao na forum beer

i ja sam iz mostara. ako bude trebala neka pomoć slobodno mi se obrati.

Zivjeli
Find Odgovori
radobolja Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 236
Joined: Jul 2013
Reputation: 1 Location: Mostar
RE: novi kolač
pomoć je dobrodošla manage_tout
naručio sam neke stvari preko interneta hidrometar, dezinfekcija star san, termometar. ono što ne mogu dobaviti u mostaru i okolici.
ostale sude sam našao manje više šta gdje ima, ali nisam kupio još. Emajlirani lonac 40l u bingu, frižider 28l bingo, plastičnu burad od 50l sjemenarna. To je ono najkrupnije.
mlin ću prepravit od aparata za tjesteninu kao što sam vidio na forumu, ne znam na kojem razmaku da istokarim "zube" i koji nagib, možda je 1,5 mm optimalan razmak zuba tako da melje kako treba? Ima li fotografija valjaka da vidim ako je neko radio već?

ako budete kuhali uskoro zovite da vidim kako to ide, mada imam malo vremena od posla, kad bi predvečer bio termin ili nedjelja bilo bi super i mogao bih doći

pozz
Find Odgovori
Das Bier Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 501
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: citluk
RE: novi kolač
pozdrav novom kolacu,
neznam koliko ti kosta taj lonac ali mislim da je dosta skup,
jeftinija varijanta je da kupis(ako ima negdje dzaba super)pivska bacva od 50lit.ispilas vrh,napravis lazno dno i eto ga
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV
*****

Posts: 1,210
Joined: Jul 2013
Reputation: 3 Location: Mostar
RE: novi kolač
(06.08.2013, 04:33 )newbeer Wrote: pozdrav novom kolacu,
neznam koliko ti kosta taj lonac ali mislim da je dosta skup,
jeftinija varijanta je da kupis(ako ima negdje dzaba super)pivska bacva od 50lit.ispilas vrh,napravis lazno dno i eto ga

da li je ovo stvarno bolje? mi smo isto vidjeli u bingu posude, koje su dosta plitke a široke, a imamo jednu bačvu od 50l koju smo mislili sačuvati pa napuniti pivom Smile
ako je bolja varijanta od bačve praviti lonce za kuhanje, onda bi se možda moglo nagovoriti ekipu i na to...

p.s. radobolja, i mi smo isto počeli sa sakupljanjem opreme, a iz mostara smo, pa ako nisi već naručio svašta javi se pa možda nešto iskombiniramo i skupa naručimo. a mogli bi i kakvo zajedničko prvo kuhanje isprobati Smile
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: novi kolač
Pivska bačva pretvorena u boil kettle je najčešći DIY projekat u kucnom pivarstvu. Ne mozes dobiti bolji lonac za manje para.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,837
Joined: Nov 2012
Reputation: 9 Location: Sarajevo
RE: novi kolač
Ukoliko se odlucite na modifikaciju bacve najprije se dobro
informisute o tehnikama kako se to radi.

Te bacve su pod pritiskom koji je najprije potrebno ispustiti.
WWW Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: novi kolač
(05.08.2013, 07:10 )radobolja Wrote: pomoć je dobrodošla manage_tout
naručio sam neke stvari preko interneta hidrometar, dezinfekcija star san, termometar. ono što ne mogu dobaviti u mostaru i okolici.
ostale sude sam našao manje više šta gdje ima, ali nisam kupio još. Emajlirani lonac 40l u bingu, frižider 28l bingo, plastičnu burad od 50l sjemenarna. To je ono najkrupnije.
mlin ću prepravit od aparata za tjesteninu kao što sam vidio na forumu, ne znam na kojem razmaku da istokarim "zube" i koji nagib, možda je 1,5 mm optimalan razmak zuba tako da melje kako treba? Ima li fotografija valjaka da vidim ako je neko radio već?

ako budete kuhali uskoro zovite da vidim kako to ide, mada imam malo vremena od posla, kad bi predvečer bio termin ili nedjelja bilo bi super i mogao bih doći

pozz

možeš narovašiti tankom burgijom, stavi aparat za tjesteninu na najmanji razmak. za kuhanje ćemo se dogovoriti, možda bi bolje bilo da kod tebe skuhamo, da zajednički upoznamo tvoju opremu beer
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: novi kolač
(06.08.2013, 08:02 )danny_boy Wrote: Ukoliko se odlucite na modifikaciju bacve najprije se dobro
informisute o tehnikama kako se to radi.

Te bacve su pod pritiskom koji je najprije potrebno ispustiti.


da, ovo obavezno.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: novi kolač
(06.08.2013, 09:17 )pivska mušica Wrote:
(06.08.2013, 08:02 )danny_boy Wrote: Ukoliko se odlucite na modifikaciju bacve najprije se dobro
informisute o tehnikama kako se to radi.

Te bacve su pod pritiskom koji je najprije potrebno ispustiti.


da, ovo obavezno.

ukoliko se radi o bačvi za karlovačko ili sarajevsko pivo, ja bih vam taj pritisak ispustio beer
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools