Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Jack Daniels Barbicue sos
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
Jack Daniels Barbicue sos
evo da malo oživimo ovaj forum

- Pola glavice bijelog luka ispasirano
- Pola glavice crvenog luka
- 40-50 g putera
- 200-220 grama blagog kečapa (birajte dobar kečap, na primjer Heinz)
- 1 kašika senfa
- 3 kašike melase ili drugog nerafiniranog šećera (npr demerara ili turbinado)
- 1 kašika slatke paprike
- 1 kašika čilija u prahu
- 1 kašika timjana
- pola kašike soli
- pola kašike bibera
- 2-3 suhe šljive što sitnije isjeckane
- cayene po želji i mogućnostima (više od dvije kašike hemeroidi zagarantovani Big Grin )
- 2 kašike worcestershira (može i malo više ako volite tamniji sos)
- 1 dcl jabukovog sirćeta
- 0,6 dcl vode
- 0,6 dcl Jack Danielsa + 0,2 dcl

procedura:

na puteru dinstati oba luka dok ne omekšaju. dodati kečap pa kuhati 5 minuta na laganoj vatri, nakon toga dodavati sve ostale sastojke redosljedom kojim je napisano. sve kuhati 30 minuta na laganoj vatri da se reducira sos.

nakon toga skloniti s vatre i ohladiti ispod 70°C, pa onih 0,2 dcl džeka s kraja recepta. dobro promiješati i sipati u flaše ili tegle ili šta već imate.

moram vam reći da je sos stvarno odličan i isplati se probati ovo napraviti. najbolji je nakon par dana. donosim jednu teglu na druženje 26.10. da probate... Smile

[Image: scWyMcx.jpg]

[Image: DQNHXbc.jpg]
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Svarrogh Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 476
Joined: Nov 2012
Reputation: 4 Location: Vukovar, Croatia
RE: Jack Daniels Barbicue sos
Jesi ga probao? Kad sam bio u friday's-u citav menu je bio sa jack daniels al nekako nisam imao muda probati jer sam mislio da je lose i slatko Big Grin
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Jack Daniels Barbicue sos
pa jesam naravno Smile


meni se jako sviđa. jest sladak naravno, ali je u isto vrijeme i kisel i ljut što balansira tu slatkoću. mislim klasični barbecue sos, samo što ima džeka Smile
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools