Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Starsan
p.Ivo Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

RE: Starsan
odgovara li vam da podijelimo na tri dijela posta nas je trojica ? to je 236.5 ml to dođe 78 ml za svakoga . bez postarine bi to izašlo cc 6 KM + poštarina , ja sam da uzmemo 32 oz jer dobijemo mnogo vise a malaje razlika 8,30 bi nas izaslo + postarina.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

sa 78 mL star sana može se napraviti ravno 50 litara otopine. meni je (sa vinatorom) 5 litara dovoljno da skuham dva piva uključujući i flaširanje i uzimanje uzoraka i sve što ide uz to.

Ako uzmemo da se u prosjeku kuha jednom mjesečno, a neki ni toliko, onda to znači da vam ovih 78 mL može potrajati godinu i po, ako ćete kuhati jednom mjesečno.

eto čisto da steknete dojam da to zapravo i nije mala količina star sana i da vam je to svima pojedinačno sasvim dovoljno.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
p.Ivo Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Slažem se ja da dovoljno i 78 ml samo je pitanje ako je ista cijena poštarine sto da ne ekonomično je hahhaha a sto se tiće trošenje dabogda mi toliko kuhali da ovo potrošimo za pola godine Big Grin
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

(14.11.2013, 09:55 )p.Ivo Wrote: Slažem se ja da dovoljno i 78 ml samo je pitanje ako je ista cijena poštarine sto da ne ekonomično je hahhaha a sto se tiće trošenje dabogda mi toliko kuhali da ovo potrošimo za pola godine Big Grin

ja sam za veću količinu. nije razlika u cijeni velika, pa je isplativije. ali ako ste vas dva za manju, neću se ja naljutiti Smile
Find Odgovori
radobolja Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

(14.11.2013, 11:05 )Pivdzija Wrote:
(14.11.2013, 09:55 )p.Ivo Wrote: Slažem se ja da dovoljno i 78 ml samo je pitanje ako je ista cijena poštarine sto da ne ekonomično je hahhaha a sto se tiće trošenje dabogda mi toliko kuhali da ovo potrošimo za pola godine Big Grin

ja sam za veću količinu. nije razlika u cijeni velika, pa je isplativije. ali ako ste vas dva za manju, neću se ja naljutiti Smile

i ja sam za star san ako niste već naručili, količina cca 8oz ili koliko se već uklapa?
Find Odgovori
libor Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

(29.11.2012, 03:01 )gajba Wrote: Kupujte dok nisu skontali Big Grin

http://www.beerandwinebrewing.com/star-s...-pbw-beer/
evo direktan link ali vise nije ista cijena. Mada je opet isto kao kad sam ja kupovao.
Ja sam sa ovog sajta jos htio naruciti bottling stick (ali sam ga nasao drugdje), pa ako neko hoce da naruci i to mislim da je doplata u postarini dolar dva. Isplati se.

Ovdje postarina dere usi , 50 baksova za BiH ...
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

vidite sa ovim sellerom http://www.ebay.com/usr/sunflowersupplies_631_651_8281

ja sam kod njega naručivao 32 oz i nije bilo ni približno toliko poštarina. on je mene sa ebaya usmjerio na njegov webshop (www.sunflowwersupplies.com) s kojeg je bilo dosta jeftinije. shipping me koštao $15 + cijena star sana.
Find Odgovori
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Evo moj racun:
STAR SAN SANITIZER CLEANER STARSAN HOMEBREW PBW BEER (Size: 32 oz)
Subtotal: $11.99 USD
Shipping: $16.31 USD
Grand Total: $28.30 USD

Sunflowersupplies je isto sto i beerandwinebrewing.com.
Probaj poslati email da ti posalje za 16 dolara.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

(18.11.2013, 01:18 )gajba Wrote: Sunflowersupplies je isto sto i beerandwinebrewing.com.

Nisam znao stvarno da je to isti shop. Pa eto to je to onda...
Find Odgovori
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Ja pisao na sunflowersupplies i javi mi se lik s mailom @beerandwinebrewing i salje mi neke linkove na taj beerandwine.. Tako da sam zakljucio da je to ista stvar, tj isti vlasnik.
Find Odgovori
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

(14.11.2013, 11:11 )libor Wrote: Ako cemo praviti zajednicku narudzbu onda bih ja za pocetak uzeo 8oz starsan-a , javite mi preko pp kako , sta i koliko ...
Unapred zahvalan !

Ako budes navracao u BL ponesi 5 litara destilovane da ti smiksam StarSana. I jednu flasu tog piva sto si napravio Smile. Imam jos oko 10oza i sluzice mi vjerovatno jos dugo. 5 litara smjese moze i tebi da posluzi nekoliko kuvanja...
Find Odgovori
libor Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

(19.11.2013, 02:49 )gajba Wrote:
(14.11.2013, 11:11 )libor Wrote: Ako cemo praviti zajednicku narudzbu onda bih ja za pocetak uzeo 8oz starsan-a , javite mi preko pp kako , sta i koliko ...
Unapred zahvalan !

Ako budes navracao u BL ponesi 5 litara destilovane da ti smiksam StarSana. I jednu flasu tog piva sto si napravio Smile. Imam jos oko 10oza i sluzice mi vjerovatno jos dugo. 5 litara smjese moze i tebi da posluzi nekoliko kuvanja...

OK , posto moram da odustanem od nabavke , jbg privatni problemi Angry...
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 9 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools