U vezi tocionika - Printable Version +- VolimPivo.ba (https://volimpivo.ba/forum) +-- Forum: PIVARSTVO (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Oprema i sanitacija (https://volimpivo.ba/forum/forumdisplay.php?fid=14) +--- Thread: U vezi tocionika (/showthread.php?tid=2558) |
RE: U vezi tocionika - danny_boy - 26.04.2017 (26.04.2017, 08:37 )zlimfur Wrote: što bi rekli, da ne otvaram novu temu u vezi točionika, a moglo bi biti korisno i za ostale koji se bave sličnim pitanjima. Najbolje bi bilo kada bi mogli nabaviti one sa suhim hladjenjem, kao što imaju rafter i gogi. Lagani su, komapaktni a jednako efikasni. Naravno nešto su i skuplji nego oni sa vodenim hladjenjem. Što se tiče dimentizija nisu oni sami po sebi nešto preveliki, nego im obično raja napravi takva postolja da nisu za micanja. Naravno i za to postoji rješenje, mogao si vidjeti kod mangea, beerokrate i kod mene kako smo to riješili. RE: U vezi tocionika - zlimfur - 26.04.2017 jel ima mozda na piku primjer jednog takvog sa suhim hladjenjem? RE: U vezi tocionika - Beerokrata - 26.04.2017 Ovako nešto... https://www.olx.ba/artikal/15093814/aparat-za-tocenje-piva/ RE: U vezi tocionika - danny_boy - 26.04.2017 (26.04.2017, 10:04 )Beerokrata Wrote: Ovako nešto... Ovi su odlični, nema šta. Ko može, neće pogriješiti. Naravno treba isprobati sve kako radi. RE: U vezi tocionika - mange_tout! - 26.04.2017 Iskreni, ja nešto nisam oduševljen ovim točionikom na suho hlađenje. imam osjećaj da pive više pjene na njemu nego na ovome klasičnome. to sam upratio u visokom, splitu i sada na festivalu. to je moj neki dojam. prednost mu je što ga možeš lako prenijeti, i što odmah hladi pivu. kod @dasbiera je odličan točionik bio. mali na vodeno hlađenje. RE: U vezi tocionika - danny_boy - 26.04.2017 (26.04.2017, 03:05 )mange_tout! Wrote: Iskreni, ja nešto nisam oduševljen ovim točionikom na suho hlađenje. imam osjećaj da pive više pjene na njemu nego na ovome klasičnome. to sam upratio u visokom, splitu i sada na festivalu. to je moj neki dojam. prednost mu je što ga možeš lako prenijeti, i što odmah hladi pivu. kod @dasbiera je odličan točionik bio. mali na vodeno hlađenje. Ne pjeni sigurno radi točionika. Imaš spirale unutra, na ulazu i izlazu i to je to. Princip je isti kao i kod onoga na vodeno hlađenje, jedina je razlika što se kod jednih spirala hladi vodom, a kod drugih zrakom. Pjeni radi toga što zrak ulazi u sistem na spoju crijeva i spirale. Loši i stari john guest fittinzi su vjerovatni razlog. Ipak je to Cornelius, i nema fule. RE: U vezi tocionika - mange_tout! - 26.04.2017 (26.04.2017, 03:38 )danny_boy Wrote:(26.04.2017, 03:05 )mange_tout! Wrote: Iskreni, ja nešto nisam oduševljen ovim točionikom na suho hlađenje. imam osjećaj da pive više pjene na njemu nego na ovome klasičnome. to sam upratio u visokom, splitu i sada na festivalu. to je moj neki dojam. prednost mu je što ga možeš lako prenijeti, i što odmah hladi pivu. kod @dasbiera je odličan točionik bio. mali na vodeno hlađenje. Da, na to nisam pomislio. ali bez obzira kakvi su fitinzi kod nas nikada ne pjeni šalim se, ali učinilo mi se da bi moglo biti i do točionika. osjećaj me sigurno vara U svakom slučaju onaj mi se svidio kod @das bier. ne znam kako je on radio RE: U vezi tocionika - adisrebrenik - 26.04.2017 (26.04.2017, 09:20 )zlimfur Wrote: jel ima mozda na piku primjer jednog takvog sa suhim hladjenjem? Dani ako bude točionik 850-1000 KM (a ne ono oko 300 plus boca)- bit ce nam haman nabAvit kakvog OBODINA starog pa počupat kompresor i isparivač i isparivač u jupolku kantu s jedne strane sa druge crijevo od pive namotat i kakvu česmu polovnu nAc i ožeŽi heheh RE: U vezi tocionika - zlimfur - 26.04.2017 Ima to i jednostavnije, gajbu pive u potok i dok se pozabavimo mezom, ono hladno ko punicin pogled.. Gledo sam ove sto drugari preporucuju, stvarno je dobra stvar. Jes da je malo skuplje. Valja trazit sponzora.. Poslano sa mog HAMMER koristeći Tapatalk RE: U vezi tocionika - adisrebrenik - 26.04.2017 (26.04.2017, 07:57 )zlimfur Wrote: Ima to i jednostavnije, gajbu pive u potok i dok se pozabavimo mezom, ono hladno ko punicin pogled.. nEce pik slikE da mi učita,,pA cu viditi poSlijE kako izgleda. -a nA Svu sreću imAmo mi u Srebreniku tih potoka, a i humanista, sponzora RE: U vezi tocionika - danny_boy - 27.04.2017 (26.04.2017, 07:55 )adisrebrenik Wrote:Do vas je koliko cete duboko zavuci ruku u dzep [FACE WITH TEARS OF JOY](26.04.2017, 09:20 )zlimfur Wrote: jel ima mozda na piku primjer jednog takvog sa suhim hladjenjem? Taj sa suhim hladjenjem je sminka prava, lako prenosiv sto bi se reklo "plug and play" sistem. Naravno da kosta. E sad, ima i jeftinijih a dobrih - mislim na one sa vodenim hladjenjem. Samo su takvi sistemi malo "kabasti" i zahtjevniji za odrzavanje. Izmedju ostalog mora se praviti postolje za kobre. Zatim, dodavanje vode u hladnjak i njeno izbacivanje te ciscenje spirala su prica za sebe. RE: U vezi tocionika - rafter - 27.04.2017 MOže se naći ok aparat za 300-400km kompletan Ili ako visiš svaki dan na piku onda ima i za 250 Ali generalno je priča, koliko para toliko i muzike. |