Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Još jedan novi kolačić
Beerlija Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Još jedan novi kolačić
Pozdrav svekolikom forumskom pučanstvu Smile

Apsolutni početnik, ali baš nikakvog susreta sa kuhanjem piva nisam imao (samo sa ispijanjem), ali evo već nekoliko dana iščitavam forum i strašno sam se zainteresovao, pa ću vjerovatno vrlo skoro krenuti u nabavku opreme! Smile

Drago mi je vidjeti da je ovdje na okupu super ekipa, i siguran sam da ću na sva (početnička) pitanja dobiti prave odgovore. Zivjeli
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

RE: Još jedan novi kolačić
dobro došao na forum

sve što bude nejasno, tu smo da razjasnimo Big Grin
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

Dobro došao. Tu smo da pomognemo.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

Dobro ti nama došaobeer, jesi li probao koje domaće ili craft pivo?
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

Dobrodoso..

Poslano sa mog HAMMER koristeći Tapatalk
WWW Find Odgovori
Beerlija Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

(15.10.2016, 05:11 )Stane Wrote: Dobro ti nama došao, jesi li probao koje domaće ili craft pivo?
Domaća nisam, a nesto craftova sam probao, ljetos u Dubrovniku neko njihovo lokalno ali ne mogu se sjetiti imena da me ubiješ, mislim da je IPA bila. Prikazu neki dan probao i odlično mi je leglo.
Ma donedavno nisam uopšte bio svjestan cijele te pivske scene, zato jedva čekam 29. i craft fest Big Grin
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

(15.10.2016, 08:16 )Beerlija Wrote:
(15.10.2016, 05:11 )Stane Wrote: Dobro ti nama došao, jesi li probao koje domaće ili craft pivo?
Domaća nisam, a nesto craftova sam probao, ljetos u Dubrovniku neko njihovo lokalno ali ne mogu se sjetiti imena da me ubiješ, mislim da je IPA bila. Prikazu neki dan probao i odlično mi je leglo.
Ma donedavno nisam uopšte bio svjestan cijele te pivske scene, zato jedva čekam 29. i craft fest Big Grin
Slabo ćeš omastiti brke pravim craftom ili ti kućnim čarolijama 29-ogTongue, bolje ako je ikako moguće dođi na druženje u Visokobeer
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

E ako ti se svidja Prikaza onda si na pravom mjestu Smile

Uglavnom, ovdje mozes pronaci sve informacije koje su ti potrebne da i ti napravis svoje pivo.

Prava promocija domaceg piva su ti druzenja kucnih pivara koja se odrzavaju prilicno redovno , i gledaj da se pojavis na nekom od buducih. Tu mozes probati najvise razlicitih vrsta, prodiskutovati sa pivarima i dobiti vrijedne informacije.

Moj savjet je da se najprije dobro informises o osnovama te da tek onda zapocnes planirati nabavku opreme uz konsultacije sa iskusnijima.

Sretno
WWW Find Odgovori
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Još jedan novi kolačić
This post was last modified: 16.10.2016, 07:41 by Beer Ranger.
Obzirom da je GF2 (za neupućene, GrainFather - lonac za kuhanje piva), namjenjen obuci novih kućnih pivara, operativan, odnosno spreman za upotrebu, pozivam zainteresovane "pripravnike" da se jave pa da organizujemo kratak kurs sa kuhanjem u Sarajevu.
Potrebno je samo obezbjediti prostor koji ima struju i vodu i sirovine potrebne za turu od 20 l piva.
Onaj ko obezbjedi sirovine, sa sobom treba da ponese i fermentor od oko 25-30 l jer će pivo biti njegovo.

Precizniji dogovor će se napraviti ako bude zainteresovanih, putem poruka u PP, da se ne opterećuje Forum.

Sada se na ovoj temi samo prijavite..

Možda da Admin otvori neku temu prikladnog naslova i prebaci ovaj post?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Find Odgovori
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

(15.10.2016, 08:47 )Stane Wrote:
Slabo ćeš omastiti brke pravim craftom ili ti kućnim čarolijama 29-ogTongue, bolje ako je ikako moguće dođi na druženje u Visokobeer

Dobro dobro Stane Big Grin
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV

[/quote]
[/quote]

Usprkos Stane tvom dugogodišnjem iskustvu ne bih se složio sa tobom da 29.10 neće probati craft, neće probati domaće pivo a nekakav craft hoće sigurno.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

[/quote]

Usprkos Stane tvom dugogodišnjem iskustvu ne bih se složio sa tobom da 29.10 neće probati craft, neće probati domaće pivo a nekakav craft hoće sigurno.
[/quote]

Znači da će ipak nastupiti i domaći crafteri, ako je tako to je onda potpuno druga pričabeer
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 8 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools