Beerlija
1.020 OG, 1,95% ABV
|
Još jedan novi kolačić
Pozdrav svekolikom forumskom pučanstvu
Apsolutni početnik, ali baš nikakvog susreta sa kuhanjem piva nisam imao (samo sa ispijanjem), ali evo već nekoliko dana iščitavam forum i strašno sam se zainteresovao, pa ću vjerovatno vrlo skoro krenuti u nabavku opreme!
Drago mi je vidjeti da je ovdje na okupu super ekipa, i siguran sam da ću na sva (početnička) pitanja dobiti prave odgovore.
|
|
|
Stane
1.100 OG, 10% ABV
|
RE: Još jedan novi kolačić
(15.10.2016, 08:16 )Beerlija Wrote: (15.10.2016, 05:11 )Stane Wrote: Dobro ti nama došao, jesi li probao koje domaće ili craft pivo? Domaća nisam, a nesto craftova sam probao, ljetos u Dubrovniku neko njihovo lokalno ali ne mogu se sjetiti imena da me ubiješ, mislim da je IPA bila. Prikazu neki dan probao i odlično mi je leglo.
Ma donedavno nisam uopšte bio svjestan cijele te pivske scene, zato jedva čekam 29. i craft fest Slabo ćeš omastiti brke pravim craftom ili ti kućnim čarolijama 29-og , bolje ako je ikako moguće dođi na druženje u Visoko
|
|
|
danny_boy
1.100 OG, 10% ABV
|
(15.10.2016, 08:16 )Beerlija Wrote: (15.10.2016, 05:11 )Stane Wrote: Dobro ti nama došao, jesi li probao koje domaće ili craft pivo? Domaća nisam, a nesto craftova sam probao, ljetos u Dubrovniku neko njihovo lokalno ali ne mogu se sjetiti imena da me ubiješ, mislim da je IPA bila. Prikazu neki dan probao i odlično mi je leglo.
Ma donedavno nisam uopšte bio svjestan cijele te pivske scene, zato jedva čekam 29. i craft fest E ako ti se svidja Prikaza onda si na pravom mjestu
Uglavnom, ovdje mozes pronaci sve informacije koje su ti potrebne da i ti napravis svoje pivo.
Prava promocija domaceg piva su ti druzenja kucnih pivara koja se odrzavaju prilicno redovno , i gledaj da se pojavis na nekom od buducih. Tu mozes probati najvise razlicitih vrsta, prodiskutovati sa pivarima i dobiti vrijedne informacije.
Moj savjet je da se najprije dobro informises o osnovama te da tek onda zapocnes planirati nabavku opreme uz konsultacije sa iskusnijima.
Sretno
|
|
|
Beer Ranger
1.060 OG, 5,91% ABV
|
Još jedan novi kolačić
This post was last modified: 16.10.2016, 07:41 by Beer Ranger.
Obzirom da je GF2 (za neupućene, GrainFather - lonac za kuhanje piva), namjenjen obuci novih kućnih pivara, operativan, odnosno spreman za upotrebu, pozivam zainteresovane "pripravnike" da se jave pa da organizujemo kratak kurs sa kuhanjem u Sarajevu.
Potrebno je samo obezbjediti prostor koji ima struju i vodu i sirovine potrebne za turu od 20 l piva.
Onaj ko obezbjedi sirovine, sa sobom treba da ponese i fermentor od oko 25-30 l jer će pivo biti njegovo.
Precizniji dogovor će se napraviti ako bude zainteresovanih, putem poruka u PP, da se ne opterećuje Forum.
Sada se na ovoj temi samo prijavite..
Možda da Admin otvori neku temu prikladnog naslova i prebaci ovaj post?
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
Goggy
1.060 OG, 5,91% ABV
|
|
|
zis
1.100 OG, 10% ABV
|
[/quote]
Slabo ćeš omastiti brke pravim craftom ili ti kućnim čarolijama 29-og , bolje ako je ikako moguće dođi na druženje u Visoko
[/quote]
Usprkos Stane tvom dugogodišnjem iskustvu ne bih se složio sa tobom da 29.10 neće probati craft, neće probati domaće pivo a nekakav craft hoće sigurno.
|
|
|
Stane
1.100 OG, 10% ABV
|
Slabo ćeš omastiti brke pravim craftom ili ti kućnim čarolijama 29-og , bolje ako je ikako moguće dođi na druženje u Visoko
[/quote]
Usprkos Stane tvom dugogodišnjem iskustvu ne bih se složio sa tobom da 29.10 neće probati craft, neće probati domaće pivo a nekakav craft hoće sigurno.
[/quote]
Znači da će ipak nastupiti i domaći crafteri, ako je tako to je onda potpuno druga priča
|
|
|