Druženje BH pivara na Bunici

0

Proteklog vikenda u organizaciji kućnih pivara iz Mostara i okoline održano je tradicionalno druženje BH pivara i onih koji su na putu da to postanu.

Uzmemo li obzir da prošle godine ovakva druženja ili nisu ni održana ili su održana uz minimalan broj učesnika, raduje činjenica da se je ove godine odazvao veći broj pivara, prije svega iz Hercegovine, ali bilo je tu još pivara iz Sarajeva, Visokog, Tuzle i Srebrenika.

Kao što je to u ovakvim susretima uobičajeno, u ponudi je bilo više desetina različitih piva, i ako ste uživalac piva, teško je izdvojiti jedno najbolje. Osim toga, ovakva druženja nemaju takmičarski karakter i radi se prije svega o susretima dobrih prijatelja, koji kontinuirano rade na poboljšanju kvalitete svojih piva.

“Da sam znao da je ovdje ovako lijepo, poveo bih cijelu porodicu, da kampujemo par dana, i da se opustimo uz ostale pivare” – rekao nam je pivar Easy, koji se zadesio na godišnjem u BiH i došao sa prijateljima iz Srebrenika.

Raduje činjenica da je na druženju i ovaj put bilo sasvim novih lica, što je najbolji pokazatelj da se naša mala zajednica konstantno širi, a još više raduje to što su na probu donijeli jako kvalitetna piva.

Share.

About Author

Leave A Reply