Sierra Nevada Stout klon

0

Ime: Sierra Nevada Stout clone (Sierra Nevada)
BJCP: [13E]
Šećer za karbonizaciju: 7,4 g/l (corn sugar)
Efikasnost sistema: 75%
Količina piva u fermentoru: 23l
Vrijeme kuhanja sladovine: 60 min
Pocetna gustoća sladovine: 1,065
Planirana završna gustoća (PFG): 1,019
ABV: 5,8%
IBU: 60
EBC: 78

Gubitak u mash tun-u: 2l Gubitak nakon kuhanja: 10%
Količina vode za ukomljavanje: 19,72 l
Količina vode za ispiranje: 12,98 l
Ukomljavanje: Step mash – 60 min na 68°C.
Ispiranje s vodom zagrijanom na 87,6°C.
Fermentacija: 7 dana na 20°C. Prebaciti u sekundar i fermentirati još 14 dana na 20°C.
Voda: /

Sladovi:

  • 4,40 kg Pale Malt (2 Row) US (64,6%)
  • 1,50 kg Munich Malt – 10L (22,0%)
  • 0,55 kg American Black (Patent) Malt – 500 L (8,1%)
  • 0,37 kg Caramel/Crystal Malt – 60L (5,4%)

Hmeljevi:

  • Magnum AA 14,00% 37g – 60 min
  • Cascade AA 5,75% 34g – 10 min
  • Willamette AA 5,50% 69g – 0 min

Kvasac:
       Wyeast 1056 (American Ale), White Labs WLP001 (Califonlia Ale) ili Safale US-05 – 1 pkg.

Komentari:
       Izvor: BYO 250 Classic Clones (2012).

Share.

About Author

Leave A Reply