iBeer

0

Pivski appovi su strašni većini populacije, jer njihovi korisnici iza sebe najčešće imaju hektolitre raznolikog piva. Ljudi koji piju jednu vrstu piva, ili još gore jedno te isto pivo, ulaskom na ovakve aplikacije već na prvu kažu da je to za kurac. Što iz straha, što iz vlastitog neznanja, a ponešto i iz stereotipije da se pivo treba piti, a ne registrirati po tamo nekakvim telefonskim aplikacijama. Ipak, ako gajite hedonističke emocije spram piva, te i takve aplikacije će vam prije svega pomoći oko pivskog dnevnika. Možete tako bilježiti ono što ste pili i gdje ste pili. Možete recenzirati, a možete i čitati druge recenzije. Možete neugledna piva, sa dobrim recenzijama potpuno ofulati, ako vam neko ne skrene pažnju na njih. A možete i svoja vlastita piva stavljati. Ili jednostavno pratiti lokalna piva, komšiju, ili možda vlastitu ženu. Pokušat ću recenzirati svih 12 pivskih appova, a vi u skladu sa vašom religijom, uređajem i mojom preporukom, se odlučite za jedan. Ne treba vam svih 12 u svakom slučaju.

Any Beer ABV

Besplatna aplikacija koji zapravo nudi samo visinu alkohola u oko 13 000 piva koliko imaju u bazi. Čak i da čovjek pokuša zrelo razmisliti i vidjeti smisao ove aplikacije, teško da će uspjeti. Čitati jačinu alkohola i pivima i nije nešto sasvim atraktivno. Shodno tome, preskočite ovu aplikaciju, jer je dosadna kao oni tekstovi na portaldžinicama koji počinju sa “ne biste vjerovali”.

Beer?!

Još jedna besplatna i potpuno beskorisna aplikacija čija jedina svrha je da prijatelje zovete na pivo – doslovno. Dakle, nikakva druga funkcija ne postoji sem da drugom korisniku aplikacije pošaljete push notifikaciju “Beer?!”.
BeerAdvocate

Kao i sama stranica, dosadno i nepregledno do vraga. Ipak, niste tu da bi se divili dizajnu stranice ili aplikacije, već čitali recenzije piva. Ali je li to dovoljno da skinete ovaj app? Ne. BeerAdvocate je boring.

BreweryMap

Plaća se 3,99 dolara, ali to baš i nije pravedno. Iako je aplikacija dobro zamišljena, sa mapama pivara, te recimo opcijom Beer Road Tripa, to jeste preporukom kada idete od tačke A, do tačke B – šta usput popiti i probati. Međutim, baza podataka im je relativno loša za Evropu. Amerika onako, ali opet, samo dobra ideja. Baza podataka nikakva.

Elixr

Besplatna je i govori vam generalno koji je najbolje pivo, vino ili koktel u vašoj blizini. Idealno za one koji su umorni od prijatelja na FB koji se taguju na mjestima, bez slike ili recenzije šta jedu ili piju. App ima i malu bilježnicu “to do list” gdje sve atraktivne tagove koje ste vidjeli možete staviti na listu, pa ih prvom prilikom i sami probati.

iBeer Free

Iako besplatna, vjerovatno najdosadnija aplikacija na ovoj listi. Ništa se zapravo ne može raditi nego piti virtualno pivo ili slati užasne zvukove ispijanja prijateljima i slično. Ovo je zabavni softver i kao takvog ga treba gledati. Znači, ništa ozbiljno i poželjno, već obična zajebancija.

Next Glass

Zasigurno app budućnosti. Doslovno. Ispočetka registrirate piva koja ste probali, a app vam zatim u skladu sa vašim ocjenama i onim što ste probali svojim algoritmom preporučuje šta bi trebali slijedeće probati. Jako zanimljivo i jako preporučljivo. Za one koji često putuju i one koji probavaju nova piva stalno. Tu je i barcode skener koji vam olakšava upotrebu i registraciju piva koje ste probali. I app ne laže! Stvarno vam preporuči piva koja će vam se svidjeti. Aplikacija je dobra i kao preporuka prijateljima koji vas smaraju šta bi im vi preporučili da probaju. Samo ih uputite na Next Glass.

RateBeer / Beer Buddy

Svaka od ovih aplikacija košta 3,99 dolara, i namijenjena je onima koji pivo shvataju prilično ozbiljno. Navedene su zajedno jer obje rade na RateBeer bazi podataka. Dakle, apsolutni pristup svim pivima svijeta, njihovim ocjenama, lokacijama i slično. BarCode opcija isto je u funkciji, pa umjesto kuckanja, nekada je dovoljno samo pivo skenirati i sve o njemu će vam se kazati.

SipSnapp

Iako većina pivskih appova garantuje da su njihovi barcode skeneri potpuno funkcionalni, jedini na koje možete stvarno računati su Next Glass i ovaj, SipSnapp-ov. App u svakom slučaju radi na RateBeer bazi, pa su vam dostupne recenzije, info te naravno opcija dijeljenja preko socijalnih mreža.

TapHunter

Kako mu i ime samo kaže, ovaj app proganja sve točionike u vašoj blizini. Obzirom da se tapovi brzo prazne, a isporuka drugih ponekad zna potrajati, ovo je idealan app za rijetke tapove koje tražite po Americi (prevashodno). App vas uredno obavještavaju kada je pub u vašoj blizini priključio kakav novi tap ili vas obavještava o događajima i festivalima. Dobar je za Ameriku, a mi u Evropu ćemo morati pričekati neki sličnu verziju.

Untappd

Zadnji i zlatni sa ove liste. Najpopularniji pivski app koji manje više svi koriste. Dizajn je jednostavan i pregledan, a nudi vam registrovanje piva kojeg ste probali, njegovu ocjenu i možda neku diskusiju, ako se neko ne bude slagao sa vašom ocjenom. Možete naći i sve lokalne pubove, novitete u njima i slično. Sam app vas nagrađuje bedževima svakom vašom objavom. Ukratko, ako budete skidali samo jedan ovih appova, vrlo vjerovatno da ćete na ovaj najviše pasti.

Share.

About Author

Leave A Reply