Intervju sa Arslanom Mesihovićem osnivačem Oldbridž pivare iz Mostara

0

Danas razgovaramo sa Arslanom, idejnim pokretačem Oldbridž pivare u Mostaru. To da Oldbridz pravi najbolju pivu na Balkanu i šire je već poznato ali podsjeti neupućene što je to što Oldbridž radi.
(preuzeto sa moj-restoran.info)

Arslan: Hvala na komplimentu. Oldbridž pravi male količine (limited edition) izvanredne pive koje se ne bi postidjeli predstaviti u sred Amerike. Radimo West Coast Ale piva koji svojim mirisom i ukusom daleko nadmašuje većinu stvari u ponudi na Balkanskom tržištu. Cilj nam nije proizvesti jeftino pivo i takmičiti se sa komercijalnim pivarama već upravo suprotno, napraviti najbolje pivo na zemaljskoj kugli ili makar pokušati svaki put kad kuhamo. Naše pivo je iz tog razloga skuplje od konkurencije, ali kako to mnogi kažu: “radije ću popiti jedno-dva da valja, nego pet običnih”

Donec lacus nunc, viverra nec, blandit vel, egestas et, augue. Vestibulum tincidunt malesuada tellus. Ut ultrices ultrices enim.

Moj-restoran: Spremate Festival Craft Piva u Mostaru? 

Arslan: Riječ je o Festivalu Craft Piva (zanatske pive) pod nazivom IMA i MOŽE koji će se održati u Abraševiću 20.06.2015. Tu će se skupiti 16 izlagača sa preko 30 vrsta piva. Pivo se toči besplatno, a za ulaz vam je potrebna čarobna čaša koja košta 20 KM.

Moj-restoran: Da li će biti i neki koncert uz sklopu festivala s obzirom da se održava u Abraševiću? 

Arslan: Ne. DJ će puštati muziku u pozadini, jer kako svi znamo uz muziku sve ide bolje, ali fokus festivala je Pivo! Pravit ćemo dvije vrste piva i pri tom odgovarati na sva pitanja o pivu.
Posjetitelji će imati šansu degustirati 30-ak vrsta piva i naravno bit će tu par govornika koji će nam pričati o pivu i o tome kako pokrenuti malu pivovaru poput naše.

Moj-restoran: Zvuči uzbudljivo! Molim vas da nam nabrojite sve izlagače i objasnite malo više o programu festivala. 

Arslan: Iz Hrvatske nam dolaze: Zmajska, Nova Runda, Varionica, Medvedgrad, Vunetovo, Bošnjak i izvanredna Udruga Hmelj iz Splita. Oni nisu pivovara već udruga ali dolazi više članova i donose nam nekoliko vrsta piva koje su pravili kod kuće.
Iz BiH nam pristižu: The Brew Pub, DžuDžan, Lovac, Pivarka, Livanjsko, Hercegovačko i naravno, zvijezde večeri, Oldbridž. Također će biti piva koje donose članovi foruma Volimpivo.ba
Te iz Srbije pristižu Kabinet i RazBeerBriga.

Moj-restoran: Zaista velik broj izlagača! Kako će se to sve istočiti? 

Arslan: Dakle idemo po stilu. Prvo idu Lageri, zatim Pšenična, pa onda Pale Ale’s pa IPA (Indian Pale Ale), a onda se vraćamo na par tamnih i na kraju RIS (Russian Imperial Stout AKA Carski Ruski Stout)

Moj-restoran: Kad Festival počinje, a kad završava? 

Arslan: Vrata se otvaraju točno u podne i svi koji žele vidjeti kako se piva kuha od samog početka do kraja, ne bi trebali kasniti jer to počinje odmah. Ako vas samo interesira degustacija dođite najkasnije do 14:00 kada počinje točenje. Pošto neće biti nekih većih pauza kontam da bi sve moglo biti gotovo do nekih 18.00

Moj-restoran: Festival završava poprilično rano. Da li planirate nastavak druženja u večernjim satima?? 

Arslan: Plan je nastaviti party na nekoliko mjesta u gradu, u barovima: Beer_ti&ja Pub, Shankly’s Pub i Black Dog Pub. Točit će se Craft Pivo i majstori koji su ga pravili će biti na licu mjesta da odgovore na pitanja.

RI: Čuli smo da si išao u Zagreb na Internacionalno takmičenje kućnih pivara. Kakvo je bilo iskustvo? 

Arslan: Kao i sa svim festivalima ove vrste koje sam do sada posjetio bilo je izvanredno, ludo i veselo. Veliki broj izlagača je oduševio ljude sa nečim novim i neuobičajenim. Tko nikad nije bio, a voli pivu ne bi to smio propustiti sljedeće godine. Kao ni prvi Craft Beer Fest u Mostaru – IMA i MOŽE koji će se od sad, nadalje i ubuduće organizirati svake godine u ovo vrijeme.

Moj-restoran: Recite nam nešto za kraj.

Arslan: Zbog ograničene količine piva odlučili smo da je maximalan broj ljudi na fesivalu 500. To uključuje i volontere i ljude koji će predstavljati svoja piva tako da je broj karata ograničen. Ako to već niste uradili onda karte nabavite u gore navedenim lokalima koji će organizirati after-party.

Share.

About Author

Leave A Reply