Recirkulacija sladovine (njem. Vorlauf)
Kako i zašto se radi recirkulacija. Koje su prednosti ovog postupka i na šta treba obratiti pažnju. U prilogu pogledajte i video.
Braubievale 2023
Nakon četverogodišnje pauze uzrokovane koronom, protekle sedmice održan je BrauBievale 2023 – međunarodni sajam pivske opreme i tehnologija. Naši članovi…
Pivo od divljeg hmelja
U Bosni i Hercegovini divlji hmelj je poprilično rasprostranjen i ima ga u živicama, ogradama, obalama rijeka, a da vjerovatno…
Inovativni suhi kvasac osvaja svijet pivarstva
Danas postoji širok spektar opcija za pravljenje piva s različitim nivoima kiselosti, neka namjerno kisela, a neka slučajno.. 😀 Mi…
Pivo od divljeg hmelja
U Bosni i Hercegovini divlji hmelj je poprilično rasprostranjen i ima ga u živicama, ogradama, obalama rijeka, a da vjerovatno…
Ispiranje kvasca
Integer convallis convallis interdum. Ut luctus justo elit, sit amet sodales purus vulputate non.
Recirkulacija sladovine (njem. Vorlauf)
Kako i zašto se radi recirkulacija. Koje su prednosti ovog postupka i na šta treba obratiti pažnju. U prilogu pogledajte i video.
Ovako su govorili bh. pivari 2016. godine: Ljubitelji zanatskog piva pronalaze dobar posao u Bosni
Uprkos maloj veličini zemlje i nedostatku tradicionalne kulture ispijanja piva, male craft pivare u Bosni cvjetaju. Rodolfo Toè, Sarajevo, BIRN…
Braubievale 2023
Nakon četverogodišnje pauze uzrokovane koronom, protekle sedmice održan je BrauBievale 2023 – međunarodni sajam pivske opreme i tehnologija. Naši članovi…
Ispiranje kvasca
Integer convallis convallis interdum. Ut luctus justo elit, sit amet sodales purus vulputate non.